Milyen segítség érhető el Magyarországon?

A gyerekkori szexuális abúzussal ma már széleskörű szakirodalom foglalkozik, de csak nagyon kis hányada érhető el magyar nyelven. Az ajánlott irodalomjegyzékben talál néhány fontos művet, ami alapján tájékozódhat.

Ha szakemberhez szeretne fordulni, akkor előtte olvassa el, milyen kritériumok alapján tud választani önnek megfelelő terapeutát. Vannak olyan szakemberek, akik ódzkodnak ettől a témától vagy nem rendelkeznek megfelelő szakértelemmel. Fontos, hogy meggyőződjön róla, a terapeuta nem áldozathibáztató, és ismeri a gyerekkori szexuális abúzus szakirodalmát.

Nehéz csoportot találni kimondottan gyerekkori szexuális abúzus túlélőinek. A MUSZÁJ Munkacsoport ilyen speciális csoport indulásáról jelenleg nem tud. Honlapunkon közzé tesszük, amennyiben ajánlani tudunk csoportot túlélőknek. Ön csatlakozhat más terápiás csoportokhoz, de előtte tájékozódjon, hogy a csoportvezető(k) rendelkeznek-e a szükséges ismeretekkel a gyerekkori szexuális abúzussal kapcsolatban.

Önnek lehetősége van felhívni a NANE Egyesület és a KERET Koalíció szexuális erőszak segélyvonalát, ahol további információt kaphat. Az Eszter Alapítvány pedig fogad Budapesten szexuális erőszak túlélőket.