Küldjem el terápiába?

Partnere döntése, hogy elmegy-e terápiába, keres-e segítséget. Ne gyakoroljon rá nyomást, ne akarja meggyőzni! Nézzen utána a lehetőségeknek, beszélgessenek róla. Azonban ha az ön partnere még nem áll rá készen, hogy beszéljen az őt ért abúzusról, akkor a sürgetésnek rá nézve negatív következményei is lehetnek. 

A terápia során partnere változni fog, és ez azzal fog járni, hogy az önök kapcsolata is megváltozik. Beszéljenek ezekről a változásokról! 

Mivel ön részese partnere gyógyulási folyamatának, megtörténhet, hogy eszébe jut, milyen akár szóbeli, lelki, fizikai bántalmazást kellett önnek elszenvednie gyerekkorában. Megtörténhet, hogy önnek is segítségre lesz szüksége. 

A terápia sokszor évekig is eltarthat, türelmesnek kell lennie és támogatónak. Ugyanakkor joga van hozzá, hogy megszabja saját határait. És előnye is van ennek az időszaknak, kapcsolatuk jelentősen javulhat, önnek alkalma lesz rá, hogy megtanuljon beszélni érzelmeiről, félelmeiről, közelebb kerülni hozzájuk, látni partnere növekedését és vele együtt növekedni.